Select Page

Jokainen tarvitsee lomaa ja kesäloma onkin usein odotettu irtiotto arjen rutiineista. Aina ei kuitenkaan tarvitse monen viikon lomaa, vaan vain muutaman päivän, pitkän viikonlopun mittainen maisemanvaihto sekä rentouttaa että piristää.

 

Romanttinen Salzburg

Upea Salzburg, itävaltalainen kaupunki lähellä Saksan rajaa, tarjoaa upeat puitteet romanttiselle pitkälle viikonlopulle. Idyllistä kaupunkia ympäröivät lumihuippuiset vuoret ja se on täynnä hienoa barokin ja renessanssin aikuista arkkitehtuuria. Kaupungissa on myös uusi kaupunginosa, joka on klassisen moderni.

Kaupunki on täynnä romanttisia kahviloita, joissa voi herkutella muun muassa aidolla Sacher-kakulla. Romantiikkaa löytyy myös Mirabell-palatsin puutarhasta, jota usein verrataan pienempään versioon Versailles’sta.

 

Elegantti Milano

Aivan kuin Italia on maailman elegantein maa, on Milano Italian elegantein kaupunki. Se on täynnä upeaa muotia, jota voi ihailla sekä katukahvilasta käsin että shoppailla erilaisissa hohdokkaissa vaate- ja kenkäliikkeissä. Italialaisten muotitalojen outlet-liikkeitä löytyy Sveitsin puolelta, joka on vain päiväretken päässä.

Kulttuurin ystäville tarjolla on vaikuttava Duomo, Milanon tuomikirkko, jonka katolta voi ihailla näkymää aina Sveitsin puolelle saakka. Milanossa sijaitsee myös yksi maailman kuuluisimmista maalauksista, nimittäin Leonardo da Vincin Viimeinen ehtoollinen. Sen löytää Santa Maria delle Grazie-kirkon sisältä.

 

Edinburgh ja Skotlannin Ylämaat

Edinburgh on hieno sekoitus keskiaikaista arkkitehtuuria, vilkasta kulttuurielämää sekä kaunista luontoa. Kaupunki jakautuu uuteen ja vanhaan kaupunkiin, joista molemmat ovat UNESCOn maailmanperintökohteita. Yksi suosituimmista ja vaikuttavimmista nähtävyyksistä on vanhassakaupungissa, korkealla kukkulalla sijaitseva Edinburghin linna. Sitä ympäröi Princess Street Gardens, joka on upea puisto ja kaupungin suosituin ulkoilualue.
Edinburghissa ollessa voi tehdä myös retken Ylämaille, jonka ainutlaatuinen luonto hakee vertaistaan. Ylämaille järjestetään opastettuja kierroksia, mutta seutuun voi tutustua myös vaikkapa vuokraamalla auton.

 

Valencian kaupunki Espanjassa

Eurooppalaisissa kaupungeissa on paljon tarjottavaa myös lapsiperheille. Valencian kaupunki sijaitsee Välimeren rannalla ja on oiva kohde pitkän viikonloppuun viettoon myös perheen pienimmille. Espanjassa osataan nauttia ruuasta ja erityisesti Valencia kunnostautuu myös tässä suhteessa. Paella on kotoisin täältä ja muita meren herkkuja voi nauttia kaupungin monissa ravintoloissa ja lounaspaikoissa. Täältä löytyy myös espanjalaisten suursuosikki churrot, jotka tietysti nautitaan kastettuina kuumaan kaakaoon.

Kun on aika sulatella herkkuja, voi lasten kassa suunnistaa Turian puistoon, joka on upea puistoalue, joka on rakennettu entiseen joenuomaan. Turian liepeillä on myös paljon urheilupaikkoja ja leikkipuistoja, joissa on helppo viihtyä. Valenciassa on myös uimaranta, jota mainostetaan Espanjan pisimmäksi, joten mukaan kannattaa ehdottomasti pakata uimavarusteet.

 

Gent Belgiassa

Gent sijaitsee Pohjois-Belgiassa, vain puolen tunnin junamatkan päässä Brysselistä. Junan voikin ottaa suoraan Brysselin lentokentältä. Gent on idyllinen yliopistokaupunki, jonka keskiaikainen arkkitehtuuri tekee siitä satumaisen. Gentin keskustasta on autoton, joten siellä liikkuminen on turvallista ja helppoa myös lastenrattaiden kanssa.

Kaupunki on täynnä elämyksellisiä toreja ja kirpputoreja ja sekä Vanhakauppahalli että runsas valikoima erilaisia herkkupuoteja ja leipomot takaavat, että nälkä ei pääse yllättämään missään vaiheessa. Kun vatsat ovat täynnä, voi lähteä seikkailemaan keskiaikaiselle Graslein ja Koornlein-satama-alueelle. Ritareita voi bongata Gravensteenin linnassa, joka on kuin suoraan sadusta. Sillä pääsee myös kokeilemaan istumista kuninkaan valtaistuimella, joka on mieleen varmasti niin lapsille kuin vähän varttuneemmillekin.

 

Kööpenhamina

Kööpenhaminaan lentää vain 1,5 tunnissa ja se soveltuu sekä lapsiperheille että aikuisille. Se tunnetaan huvipuistoistaan, joten lapsille riittää tekemistä varmasti. Tutustua kannattaa ainakin Dyrehavsbakken-huvipuistoon sekä keskustassa sijaitsevaan Tivoliin. Kööpenhaminasta löytyy myös H.C.Andersenin mukaan nimetty seikkailumuseo.