Select Page

Aktiviteetit

Jyväskylässä on monia aktiviteettejä. Niitä voi viettää sisä- ja ulkoaktiviteeteissä. Tässä lista 45 parhaista aktiviteeteistä. Ne auttavat sinua löytämään juuri oikeanlaisen tekemistä. Kaikille löytyy jotakin! Nauti maisemista ja toiminnasta!

Näköalatorni

Näköalatorni on hauska aktiviteetti kaikille Jyväskylän matkailijoille. Se on 50 metriä korkea. Sen isoista ikkunoista voit nauttia mielettömästä näkymästä Jyväskylän keskustaan ja luonnonmetsiin.

Neljä kerrosta tarjoavat erilaisia ​​taustoja. Alakerrassa on ravintola-aukio. Sieltä saa pikkupurtavaa ja juomia. Asiakaspalvelu on kohteliasta ja selkeää.

Kaipaatko retkille, vanhoihin rakennuksiin ja muinaisiin temppeleihin? Näköalatorni odottaa sinua!

Keskustan kauppatori

Jyväskylän keskustan kauppatori on tunnettu nähtävyys. Se edustaa alueen luonnonperinteitä ja yrittäjien identiteettiä vuosien ajalta. Se on tyylikäs ja viihdyttävä paikka.

Siellä voit ostaa hedelmiä, tuoreita kaloja ja elintarvikkeita. Voit tutustua myös historiallisiin rakennuksiin ja taidenurkkauksiin. Skulptuurit tarjoavat urbaanielementtejä. Kauppatorilla voit maistaa herkkuja, aina tuoreista salaateista joulupuuroon.

Laajavuoren hiihto- ja laskettelukeskus

Laajavuoren Hiihto- ja Laskettelukeskus sijaitsee vain 4 km pohjoiseen Jyväskylän keskustasta. Se on monipuolinen seudun hiihtokeskus, jonka palvelutarjontaan kuuluu: alppi- ja maastohiihtoa, laskettelua, lautailua ja erilaisia aktiviteetteja. Yöluistelurata ja kelkkailurata toimii aurinkoenergialla.

Monipuoliset ladut tarjoavat vaikeushintaa vastaavasti. Pitkät alppivaellusrastit mahdollistavat helposti vaikeampiin haasteisiin. Paikoilla on iso Leveysalue sekä iso alppirinteiden ryhmitellyn alueen keskellä. Harjoittelijat voivat treenata tutuiksi paikoilla olevilla omaisin hiihtokokemuksillaan varustettuna.

Keskuksessa on myös lasten rattailla varustettu parkki ja maastoparkki. Mattojensa ansiosta motorisoimattomallekin suunnitelmalle on tarjolla kaikenlaisia limittymillankin haasteita.

Ravintolat

Jyväskylässä on monia erinomaisia ravintoloita. Ne tarjoavat herkullisia, alueellisia makuelämyksiä. Kaikenlaisille ruokailijoille on tarjolla paljon vaihtoehtoja. Kuten perinteistä kotiruokaa, italialaista, meksikolaista, sushi ja muuta.

Ravintolat tarjoavat unohtumattomia herkkuja. Tutustu tämän artikkelin sisältöön, jos haluat tietää Jyväskylän parhaista ravintoloista:

Kivijärven Kahvila

Kivijärven Kahvila sijaitsee lähellä Jyväskylän Otsolahden luonnonpuiston keskustaa. Tarjoamme korkealaatuista ruokaa paikallisista raaka-aineista ja herkullisista mauista.

Saladseja, pannukakkuja, pekoni-juusto-leipiä ja muita herkkuja löytyy runsaasti ateriavalikosta. Viereisessä kioskissa on tarjolla suolaisia ja makeita herkkuja, vesiurheiluluokkia ja yhdistettyjä retki/ruokapaketteja.

Erityistilaisuudet, kuten häät ja syntymäpäivät, sekä ryhmille suunnatut illalliset ovat mahdollisia. Saadaksesi kaiken irti Kivijärven Kahvilasta, on parasta tulla aamulla heti, jotta pääset nauttimaan alueen kauneudesta ennen ruoan nauttimista.

Ravintola Harald

Ravintola Harald sijaitsee Suomen viihtyisimmässä ja sivistyneimmässä kaupungissa, Jyväskylässä. Se tarjoaa huippulaadukkaita ruokia, edustavan aulan sekä ystävällistä palvelua. Kauniin sisustuksen ansiosta, rakennus heijastaa sekä perinteitä että modernia luovuutta.

Menussa on valinnanvaraa eri kulinaarisista tyyleistä pohjoismaisesta ja maailmanlaajuisesta keittiöstä. Jyväskylän Harald edustaa parasta ravintolaeloa ja tunnelmaa!

Konditoria Cafe Kööpenhamina

Konditoria Cafe Kööpenhamina on herkullinen paikka. Tarjoamme nautittavaa aamiaista ja maukkaita lounaita. Tanskalainen leipä ja eclair-makeiset ovat myös saatavilla. Hyllyssä on runsaasti vaihtoehtoja, mukaan lukien gluteenittomia, vegaanisia ja laktoosittomia elintarvikkeita.

Pienemmät tuotteet kuten tuoreet paistetut piirakat ja letut ovat myös tarjolla. Lounasruokalista vaihtelee sesongin mukaan. Salaatteja, paistettuja muusikaluuloja, porsaan ulkofileitä ja punajuurella tai tomaateilla höystettyjä tuotteita on aina tarjolla. Astiat tarjoillaan viimeistelyissä ravitsevan ruoan seuraksi. Henkilökunta on ammattitaitoinen ja aina valmis auttamaan.

Konditoria Cafe Kööpenhamina on Uuden Suomen parhaita kahviloita Jyväskylän sydämessä!

Nähtävyydet

Jyväskylä on täynnä nähtävyyksiä ja tekemistä. Yksi suosikkipaikoista on Lutakonaukio. Se on osa keskustaa ja melkein pakollinen. Mutta mitä muuta voit nähdä? Tässä on 45 parasta nähtävyyttä, aktiviteettia ja ravintolaa Jyväskylässä. Käy niitä kaikkia läpi ja nauti!

  • Nähtävyyksiä
  • Aktiviteetteja
  • Ravintoloita

Jyväskylän kaupungintalo

Jyväskylän Kaupungintalo on vanha rautatiehalli. Se on muunnettu moderniksi ja energiatehokkaaksi tilaksi. Se sijaitsee järven rannalla Alvar Aallon pääkadulla – Markkina- ja Kauppatorilla. Tämä historiallinen rakennus tarjoaa monia nautittavia elämyksiä paikallisille ja turisteille. Matkailijat voivat tutustua alueeseen liike-elämän aktiivisuudesta ja nauttia viehättävistä panoraamoista jokiin.

Kaupungintalo on helppo saavuttaa bussilla tai geenillä, koska se sijaitsee Jyväskylän pysäkkien vieressä.

Kun olet astunut sisään, voit tutustua kiehtoviin esineisiin sen 14 erilaisessa huoneessa ja museossa. Monet niistä on suunnitellut itse Alvar Aalto. Nuriya-galleriassa voit tutkia Mikko Ryhanenin arkkitehtuuri-inspiraatioon perustuvaa ainutlaatuista taidejulkaisua digitaalisessa muodossa. Museoviraston keramiikkamuseolla voit tutustua teollisen keramiikan valikoimaan Jyväskylän historiasta 1900-luvulta. Myös vanhoja piirustuksia, laitteita ja malleja maalauksista skulptuureihin voidaan löytää.

Kaupungintalon pakopaikassa voit myös rentoutua illanviettoon, musiikkiopastukseen ja olohuoneeseen varitilan alaisessa kelpo ympurileikkipisteessä.

Jyväskylän keskusta-alue

Jyväskylän keskusta-alue on eläväinen. Vierailijoille se tarjoaa monia nähtävyyksiä. Alue sijaitsee Jyviskylänjoen jokilaaksossa, alkuperäisen asutuksen ympärillä. Se kattaa monet linnoitetut rakennukset, vanhat eurooppalaiset tyylit ja Saimaanlahti -viewin.

Kauniilla, neilikkoiden reunustamilla aukioilla voit yöpyä, virkistäytyä ja nauttia Jyväskylän upeista maisemista. Joillakin aukoista voit nauttia Saimaan loistoristeilejä. Nidontien Kojamo-talon alueella voit myös vilkaista Vekaraan ja lotharilaiseen sinilotaan. Tutustumisen arvoinen on myGNG haaksirikko, vanha telakka ja piensatama Sairalampi. Tutustu myös Jyväskylän torin metalli-ikkunoihin!

Jyväskylän keskustassa suosittuja ravintoloita ovat mm cariola Ravintola Serena, Lemmen ytimessä oleva musiikkitalo Pihkankeltaja, Skbillys Pikotahti, Pladarlounge ja olutbaari Tove. He tarjoavat livemusiikkia, grilliruokia, juomia ja altme lager love cask alen maisteltavaksi.

Loppujen lopuksi hyvä mallasvirvoke ja tuulen humina saivat minut lopettamaan ajan Jyväskylässä!

Alvar Aallon kotimuseo

Alvar Aallon kotimuseo tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua suomalaisten arkkitehtien ja muotoilijoiden tärkeimpiin teoksiin. Se on lähde poikkeukselliselle arkkitehtuurille ja muotoilulle, joka on inspiroinut satoja lahjakkaita suunnittelijoita.

Museo oppailee vieraitaan runsailla tapahtumilla ja ohjelmilla. Se tuo myös kodifiilistä elävän elämän viehätyksen avulla Aallon teosten komeudesta. Tutustu museoon saadaksesi lisätietoja arkkitehtuuriperinnöstä ja Suomen modernista taiteellisesta liikkeestä.

Yhteyttä museoon ja varaa vierailu johempana!

Usein kysytyt kysymykset

1. Mitä suosittuja aktiviteetteja Jyväskylässä on?

Jyväskylässä on monenlaista tekemistä, kuten Alvar Aalto -museossa vierailua, retkeilyä Harjun harjulla, Jyväskylän vanhaankaupunkiin tutustumista ja uintia Jyväsjärvessä.

2. Missä Jyväskylässä on hyviä ravintoloita?

Jyväskylän suosittuja ravintoloita ovat Ravintola Silmu, Päiväkahvibaari Keittäjänkabinetti, Pureburger ja Poppari.

3. Mitkä ovat Jyväskylän pakolliset nähtävyydet?

Joitakin Jyväskylän parhaita nähtävyyksiä ovat Jyväskylän taidemuseo, Toivolan vanha piha, Jyväskylän satama ja kauppatori sekä Jyväskylän yliopistomuseon Alvar Aalto -kokoelma.

4. Missä voin käydä ostoksilla Jyväskylässä?

Jyväskylän suosittuja ostoskohteita ovat mm. kauppakeskus Kauppakeskus Forum, kauppa- ja tapahtumakeskus Fantasiakeskus sekä Kauppatori.

5. Mitä ulkoilua Jyväskylässä on tarjolla?

Jyväskylä tarjoaa lukuisia ulkoiluaktiviteetteja, kuten hiihtoa ja lumilautailua Laajavuoren hiihtokeskuksessa, kalastusta Päijänteellä ja rauhallista kävelyä Päijänteen kansallispuistossa.

6. Onko Jyväskylässä kulttuuritapahtumia tai festivaaleja?

Kyllä, Jyväskylä tunnetaan erilaisista kulttuuritapahtumista ja festivaaleista, kuten Jyväskylän kesäfestivaaleista, Jyväskylän talvijuhlista, Jyväskylän kaupunginteatterifestivaaleista ja Jyväskylän taidefestivaaleista.