Select Page

Suomen talvi on kylmä ja pimeä ja vaikka säkenöivät lumihanget kauniita ovatkin, on talvi pitkä. Vaikkei kaamosmasennuksen oireista kärsisikään, tekee hyvää suunnata muutamaksi viikoksi rentoutumaan auringon lämpöön meren äärelle.

Kun Suomessa on talvi, on talvi myös muualla Euroopassa, joten ihan läheltä ei rantalomakohdetta talvisaikaan löydy. Tarjolla on kuitenkin sekä klassikkokohteita että uusia tuttavuuksia, jotka jokainen tarjoavat omanlaisiaan elämyksiä.

 

Klassikko Kanariansaaret

Kanariansaarille on tehty lomamatkoja jo vuosikymmeniä ja se yhä yksi monipuolisimmista lomakohteista ja saarten lomakohteet tunnetaan myös lapsiystävällisyydestään. Suosituimmat lomasaaret ovat Gran Canaria ja Teneriffa, mutta myös pienemmät saaret, kuten Fuerteventura, La Palma, Lanzarote sekä uudemmat kohteet La Gomera ja El Hierro, tarjoavat runsaiden elämysten lisäksi täydelliset puitteet lomalle, jonka kruunaa saarten edullinen hintataso.

 

Upea Thaimaa

Thaimaasta on hyvää vauhtia uusi rantalomien klassikkokohde. Se on edullinen matkakohde, jonne lennetään Suomesta suoraan. Jos haluaa loikoilla rannalla, ovat Thaimaan monet lomakohteet täydellisiä juuri tähän ja sitä täydentää maan makunystyröitä hellivä ruokakulttuuri. Ja jos rannalla makoilu alkaa kyllästyttää, voi aina osallistua vaikkapa sukelluskurssille tai tehdä päiväretken vaikuttaviin luontokohteisiin.

Thaimaasta löytyy matkakohde jokaiseen makuun: antoisan perheloman voi viettää lomakeskuksessa, jossa perheen pienimmille riittää tekemistä, Thaimaasta löytyy myös autioita rantoja, joilla voi kuunnella aaltojen kohinaa. Niin ikään bilettäjille on tarjolla kohteita, jossa ei tylsää hetkeä ole ja suurkaupungeissa voi nauttia hektisestä tunnelmasta ja ihmismassojen kuhinasta.

 

Arabiemiraattien Dubai

Dubai tekee tuloaan suosittuna rantakohteena, mutta sen tarjoamat elämykset eivät rajoitu vain upeisiin rantoihin ja meren kimaltaviin aaltoihin. Koska se sijaitsee hyvinkin etelässä, Arabian niemimaalla, on lämpöä tarjolla vuoden ympäri. Dubai on pieni maa, joka on hyvin siisti ja turvallinen. Sen edustalle on rakennettu keinotekoisia saaristoja, palmun muotoiset Palm Jumeirah sekä Palm Jebel Ali että pienistä keinotekoisista saarista muodostuvat maailman maanosat.

Dubai sijaitsee keskellä erämaata, mutta sinne on rakennettu kanaali sekä kauniita viheralueita. Paikka on myös tunnettu uskomattomista shoppailumahdollisuuksistaan sekä ennätyksiä rikkovista rakennuksistaan. Näitä ovat muun muassa maailman korkein rakennus sekä maailman suurin ostoskeskus.

 

Monipuolinen Florida

Florida on Yhdysvaltain eteläisin osavaltio, joka tunnetaan rannoistaan, teemapuistoistaan sekä karibialaisesta tunnelmastaan. Se soveltuu sekä lapsiperheille, perheille, jonka lapset ovat jo teini-ikäisiä sekä aikuismatkailijoille. Koska Florida on niemimaa, jonka länsipuolella on Meksikonlahti ja itäpuolella Atlantti, riittää osavaltiossa upeita rantoja kilometritolkulla.

Jos biitsillä loikoilu alkaa kyllästyttää, voi tehdä päiväretken sisämaahan, vaikkapa Orlandon kaupunkiin, jossa sijaitsee monen perheen unelmakohde Walt Disney World. Retki kannattaa suunnitella etukäteen, sillä kohteessa on kuusi erilaista teemapuistoa, joten tekemistä siis riittää.

Miami sijaitsee Floridan eteläosassa ja kaupunki on tunnettu niin yöelämästään kuin latinalaisamerikkalaisista vaikutteista, sijaitseehan Kuuban Havanna vain muutaman sadan kilometrin päässä. Miamista etelään lähtee myös upea Keys-saarten helminauha, jonka voi ajaa päästä päähän autolla, ihailla tien kummallakin puolella aukeavia merimaisemia ja pysähtyä ihailemaan idyllisiä maisemia ja paikallista elämää.

 

Malediivien atollit

Jos haluaa joitain erikoisempaa, “kerran elämässä” -tyylisen elämyksen, kannattaa suunnata Malediiveille. Malediivit on saarivaltio, joka sijaitsee keskellä Intian valtamerta ja koostuu 26 renkaanmuotoisesta atollista, jotka muodostuvat yli tuhannesta korallisaaresta. Sanomattakin on siis selvää, että luonto täällä on käsittämättömän upea. Se tunnetaan hiekkarannoistaan, sinisiä laguuneistaan sekä koralliriutoistaan.

Pääkaupunki Malén pääkadulta löytyy ravintoloita, vilkas kalatori sekä kauppoja ja siellä on myös vaikuttava 1600-luvulla rakennettu moskeija, joka on tehty valkoisesta korallista.